רבאט (Rabat) – בירתה של מרוקו

רבאט צעירה יחסית מבין ערי מרוקו ופחות מתויירת. רבאט דלה בתנועה ומלאה בקסם עם החופים ושדרות הדקלים שלה.

ת.ז רבאט

  • רבאט היא בירתה הרשמית, הפוליטית והאדמיניסטרטיבית של מרוקו.
  • העיר השלישית בגודלה בממלכה.
  • היא אחת מארבע הערים המלכותיות של מרוקו ביחד עם פאס, מרקש ומקנס.
  • אכלוסייתה היא כ – 577,00 תושבים.
  • הוכרזה ע"י אונסק"ו כבירת התרבות הערבית בשנת 2003 וכאתר מורשת עולמית בשנת 2012.
  • תוכלו למצוא לרבאט טיסות זולות.
  • המטבע הרשמי הוא דירהם. רכישת מטבע אונליין וללא עמלות מיותרות.
  • השקעים שם מתאימים למכשירים בעלי 2 פינים הקיימים בארץ. למכשירים בעלי 3 פינים מומלץ לרכוש מתאם אוניברסלי.

מה עושים שם?

תמצאו ברבאט מוזיאונים מעניינים, מבנים עתיקים מרשימים וחופים.

לינה בעיר

מוזיאון מוחמד ה – 6 לאומנות מודרנית ועכשווית (Musée Mohammed VI Art Moderne et Contemporain)

המוזיאון מציג אמנים מרוקאים משנות ה – 60 ועד ההווה לצד תערוכות מתחלפות. הוא נפתח בשנת 2014 כמוזיאון הראשון במרוקו לאומנות מודרנית ועכשווית. המקום ממומן ע"י המלך הנוכחי.

מוזיאון ההיסטוריה והציוויליזציה (Musée De L’histoire Et Des Civilisations)

מוזיאון קטן המחולק ל – 2 חלקים. הראשון, מציג את ההיסטוריה של מרוקו לאורכה. החלק השני מציג פסלים, עבודות קרמיקה ואומנות של האימפריה הרומית שנלקחו מוולוביליס ליקסוס ושלה.

וילת האומנויות של רבאט (Villa des Arts de Rabat)

הוקמה בשנת 1929 ויש לה וילה אחות בקזבלנקה. מוצגת בה אמנות עכשווית של אומנים מרוקיאים ביחד עם מורשת ותרבות. המקום גם מארח אירועים תרבותיים.

שלה (Chellah)

גבעה מעל נהר בו רגרג (Bou Regreg) עם היסטוריה מעניינת. תחילה היו שם הפיניקים ובשנת 40 לספירה הגיעו הרומאים. משנת 1154 עד המאה ה – 14 היה המקום נטוש, עד שהגיע סולטן מרינידי ובנה נקרופוליס על המקום. כיום נראה שהחסידות המקננות שולטות במקום. תוכלו למצוא כמה שרידים מעניינים במקום של מדרסה, בריכת צלופחים, פסיפסים וקבר הסולטן. המינרט שנותר מהמסגד שהיה נשמר ומעליו קן חסידות.

שער אודאיה (Bab Oudaia)

שער הכניסה לקסבה נבנה בשנת 1195 והוא פונה ללב העיר. השער המרשים לרוב סגור והכניסה היא דרך שער קטן יותר.

קסבת האודאים (Kasbah des Oudaias)

מהמצודה נוף לאוקיינוס ולנהר. תמצאו בה גם בתים בצבע כחול – לבן ומבצר – מנזר ריבאט שהעניק לעיר את שמה. הגנים האנדלוסיים בה הם נקודת מפגש פופולרית למקומיים.

מדינה (Medina)

נבנתה במאה ה – 17 ומבחינת גודלה ניתן לסיים אותה בחצי יום, אך היא סבוכה וכנראה שגם תלכו קצת לאיבוד. תמצאו בה שווקים, מסעדות והמסגד הגדול של מדינת רבאט (The Grande Mosquée de Rabat Medina). תמצאו במדינה גם מלאח (רובע יהודי) ופאנדיק (פונדקי קרוואנים). תוכלו לטעום מיץ מקנה סוכר באזור המסעדות. תנו לעצמכם זמן לחקור את המקום.

אולם הקבורה של מוחמד ה – 5 (Mausoleum of Mohammed V)

בניין שיש מפואר עם תקרת ארז מעוטרת זהב. השומרים בו לבושים בלבוש מסורתי ותוכלו להיכנס לגלריה המשקיפה על הקבר בלבוש צנוע. קבורים כאן המלך חסן ה – 2 , שהוא אביו של המלך הנוכחי וגם סבו קבור שם.

מגדל חסן (Tour Hassan)

מחוץ לאולם הקבורה של מוחמד ה – 5 נמצאים שרידים מעניינים. המקום היה אמור להיות המסגד ה – 2 בגודלו בעולם אחרי סמארה בעירק. למרות התוכנית, פטרונו סולטאן יקוב אל מנסור (Yacoub Al Mansour) נפטר לפני השלמתו ובשנת 1755 נהרס ברעידת אדמה. מה ששרד זה העמודים ,מגדל בגובה 44 מ' ומקום פוטוגני.

חוף האומות (Plage des Nations)

חוף חולי נקי ויפה כ – 25 ק"מ צפונית מהעיר. הים לא הכי רגוע לשחייה אבל מעולה לגולשים. תוכלו להגיע ברכב או באוטובוס מס'  9 מהעיר שיוריד אתכם כ – 2 ק"מ הליכה מהחוף. למעוניינים להעביר לילה באזור יש לא מעט דירות נופש. ליורדים דרומה מאסילה, תוכלו לעצור שם בדרך לרבאט.