קזבלנקה (Casablanca) – מטרופולין מרוקאית

האוירה בה שונה משאר ערי מרוקו ,היא יותר צעירה ונוטה קצת לכיוון מטרופולין אירופאי. גם בה תמצאו היסטוריה ומבנים עתיקים אך גם חיי לילה וחופים.

ת.ז קזבלנקה

  • קזבלנקה היא העיר הגדולה ביותר במרוקו.
  • היא עיר נמל בחוף האטלנטי והנמל העיקרי בממלכה.
  • אמנם רבאט היא הבירה הפוליטית והרשמית, אך קזבלנקה היא הבירה הכלכלית של מרוקו.
  • אוכלוסייתה מונה כ – 4.4 מיליון איש.
  • משמעות השם של העיר היא "בית לבן" בספרדית.
  • רוב התיירים נוחתים כאן או עוגנים בנמל הימי. תמצאו לי טיסות זולות.
  • המטבע הרשמי הוא דירהם. רכישת מטבע אונליין וללא עמלות מיותרות.
  • השקעים שם מתאימים למכשירים בעלי 2 פינים הקיימים בארץ. למכשירים בעלי 3 פינים מומלץ לרכוש מתאם אוניברסלי.

מה עושים?

קזבלנקה היא שילוב של עבר והווה , לכן נתחיל מהישן ונמשיך לחדש.

לינה בעיר

המדינה הישנה (Old Medina)

מדינה צעירה יחסית שהוקמה במאה ה – 19. אין בה את האווירה העתיקה של שאר המדינות במרוקו וגם בשוק הרבה מהדוכנים והחנויות מוכרות סחורה מודרנית יותר. שווה ביקור עדיין, תוכלו לשבת בבתי הקפה שם והיא יכולה להיות מסלול בין מרכז העיר למסגד חסן השני.

בית הדואר הגדול (La Grande Poste)

בנייתו החלה בשנת 1918. עיצובו הניאו – מורי היא עבודתו של אדריאן לפורג שהשראתו היא מבניין דואר באלג'יר. כניסתו מעותרת פסיפס ומבפנים הוא גם מרשים מאוד.

המדינה החדשה (Quartier Habous/Nouvelle Medina)

נבנתה בשנת 1930 ע"י הצרפתים. מטרתה הייתה לפתור את משבר הדיור וגידול האוכלוסין במדינה הישנה. היא שילוב של ארכיטקטורה אירופאית ומרוקאית. במקום תמצאו שוק מגוון ובתי קפה.

וילת האומנויות של קזבלנקה (Villa des Arts de Casablanca)

גלריה לתערוכות זמניות של אומנים מרוקאים עכשוויים. יש לה גם גלריה אחות בבירה רבאט. היא מופעלת ע"י העמותה ללא מטרות רווח ONA  בווילה יפה משנת 1934.

כנסיית הלב הקדוש (L'Eglise du Sacré Coeur)

נבנתה בשנת 1930 ושופצה בשנת 1956. היא כנסייה רומית – קתולית בשילוב סגנונות מורי ונאו גותי. בחזיתה 2 מגדלים שנראים כמו מינרטים ומבפנים המקום הוא אולם ארוך עם חלונות זכוכית צבעוניים.

המוזיאון יהדות מרוקו (Museum of Moroccan Judaism)

המוזיאון היהודי היחיד בעולם הערבי כולו. הקהילה היהודית בעיר הייתה לגדולה ביותר במרוקו בשנות ה – 40 של המאה ה – 20.  המקום מציג את היסטוריית יהודי מרוקו לאורך 2,000 שנה. תמצאו בו פריטי לבוש, חפצים, תכשיטים ושחזור של בית כנסת.

מסגד חסן ה - 2 (Hassan II Mosque)

עם אבן ועץ מגולפים ביד ,רצפת שיש ופסיפס אנחנו מדברים על יצירת אומנות מרוקאית. המקום נמצא במפרץ האוקיינוס ועם מינרט בגובה 210 מטרים. מקומו מהדהד פסוקים מהקוראן הקובעים כי כס האל נבנה ליד הים. הוא אחד משני המסגדים היחידים במרוקו שמתיר כניסה למבקרים לא – מוסלמים. ניתן לבקר בו לא בשעות התפילה ובלבוש צנוע. לקח 6 שנים לבנותו והוא הושלם בשנת 1993. הוא הוקם ומומן חלקית ע"י המלך חסן השני. המבנה יכול להכיל 105,000 מתפללים, מתוכם 25,000 בפנים והשאר בחצרות החיצוניים.

הטיילת הימית של מסגד חסן ה – 2 (Promenade Maritime de la Mosquée Hassan II)

אם המסגד לא מספיק יפה ומלהיב גם ככה אז הוא מגיע עם טיילת. היא נמשכת עד למגדלור אל חנק (El Hank). יש בה גנים, בתי קפה ונוף מעולה. מומלץ מאוד בשקיעה.

כיכר מוחמד ה – 5 (Place Mohammed V)

נקודת מפגש פופולרית בעיר עם המזרקה שאורותיה מחליפים צבעים. המקום גם מאגד סביבו מס' בניינים חשובים בעיר. מצידו האחד נמצאים וילאיה (Wilaya) עם מגדל השעון ובתי המשפט לצדק, ומצידו השני התיאטרון הגדול של קזבלנקה.

חוף אואלדיה (El Oualidia Plage)

קצת יותר משעתיים דרומה תמצאו את חוף אואלדיה. החוף עם חצי האי באמצעו מזכיר חופים אקזוטיים. מלון La Sultana Oualidia הנמצא שם אמנם לא זול אבל חוויה של ממש.

 

לינה בחוף אואלדיה